Home > Het concern > Wie zijn wij

Wie zijn wij

SIDEROS ENGINEERING is al meer dan 30 jaar werkzaam in meer dan 52 landen met bedrijven die actief zijn in de bewerking van plaatstaal en profielen, in koolstofstaal, roestvrij staal en aluminiumlegering. Sideros heeft haar succes te danken aan de hoge kwaliteit van haar producten en de voortdurende toewijding aan onderzoek, ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe machines.

Sideros, opgericht in 1981, test alle nieuwe prototypes en nieuwe technologieën voor zuiging en filtratie bij BELLONI LAMIERE, een bedrijf dat sinds 1958 actief is in het snijden van staalplaten voor andere bedrijven en dat tot hetzelfde concern behoort waarvan Sideros Engineering deel uitmaakt. Door deze synergie kan Sideros ENGINEERING voortdurend de machines monitoren, geïnstalleerd bij haar klanten, en een feedback krijgen omtrent hun werking.

Door de nauwe samenwerking met Belloni kan Sideros Engineering het ontwerpproces van het product optimaliseren nog voor het op de markt wordt gelanceerd evenals de daaropvolgende grootschalige productie perfectioneren.

Wij zijn met elk type installatie aanwezig in de productieafdelingen van bedrijven die staalplaten bewerken: thermische snijmachines (laser, plasma en autogeen), ponsmachines, kalanders, vouwmachines, lasrobots, persen, lasmanipulators, freesmachines, polijstmachines, zandstraalmachines en andere installaties.

Dankzij deze ervaring, gecombineerd met een diepgaande kennis van de meest geavanceerde snij- en bewerkingstechnieken, zijn onze machines zodanig ontworpen en gebouwd dat ze volledig kunnen worden geïntegreerd en de beste resultaten kunnen bereiken.

Sideros Engineering richt nu zijn inspanningen en interesse op twee sectoren: de traditionele sector voor de zuiging en filtratie van rookgassen en stof die door thermisch snijden worden geproduceerd en de meer innovatieve en technologische sector voor de bewerking en het beheer van staalplaten.

Een ongeëvenaarde productie

Sideros Engineering anticipeert altijd markttrends en marktevoluties en biedt haar klanten de meest geavanceerde oplossingen aan daar zij aan Onderzoek en Ontwikkeling een centrale rol toewijst. Het is inderdaad het enige bedrijf ter wereld dat een volledig gamma van complementaire machines kan aanbieden voor snijsystemen van staalplaten.

Voor elke behoefte een oplossing

Naast de vele standaardsystemen, kan Sideros Engineering machines verwezenlijken die volledig aan de behoeften van de klant voldoen en hem de beste oplossingen aanbieden.

 

TROEVEN

  • Know-how en 35 jaar lang ervaring
  • Grote expertise en kennis van systemen en technologieën voor plaatbewerking
  • Grote flexibiliteit waardoor producten worden aangeboden, uitgekiend voor de behoefte van elke klant.
  • Deskundig commerciële afdeling, op de hoogte van alle technische aspecten van de productie
  • Technische afdeling, actief in het ontwerp van alle machines en installaties
  • De afdeling Research & Development, actief in het ontwerpen van nieuwe producten en oplossingen
  • Snelle en stipte leveringen
  • Commerciële dienst die de klantenverzoeken vlot en nauwkeurig verwerkt.
  • Technische dienst, uitgerust met de vereiste softwareprogramma’s om gemakkelijk met de klanten te kunnen communiceren en elk probleem te kunnen oplossen

Dit alles stelt Sideros Engineering in staat om aan de meest uiteenlopende klanteneisen te voldoen.